Voorbereiding

De Internationale Vierdaagse Nijmegen


De Internationale  Vierdaagse van Nijmegen is e e n van 's werelds grootste wandelevenementen. Hij  wordt elk jaar vanaf de derde dinsdag in juli georganiseerd door de  wandelsportorganisatie KNBLO. Dit jaar wordt de 84ste editie gehouden van  18 juli t/m 21 juli.
Alle informatie over dit evenement, inclusief het  laatste nieuws, kan op de site van de KNBLO worden gevonden. http://www.4daagse.nl/dutch/    De laatste toevoegingen en correcties aan  hun site kunnen hier worden gevonden (28 mei 2000).


De voorinschrijving voor de 84ste Vierdaagse is gestart en momenteel hebben  26290  individuele deelnemers te kennen gegeven mee te willen doen. Het geschat aantal  deelnemers op basis van ongeveer 6000 groepswandelaars en militairen en 2000  na-inschrijvingen komt totaal op 34200 ingeschreven deelnemers (cijfers van 7  juni 2000). Het is mogelijk vooraf in te schrijven tot en met 15 juni. Daarna is  het weer mogelijk vanaf 14 juli in te schrijven op het terrein van De  Vereeniging te Nijmegen.


De laatste toevoegingen en correcties aan  deze site kunnen hier worden gevonden (28 mei 2000).

 

Nieuws

 • De parcoursen voor de 84ste Vierdaagse van Nijmegen ondergaan ten opzichte  van vorig jaar een aantal opvallende wijzigingen om de doorstroom van het  wandellegioen beter te maken. Op alle vier de wandeldagen vinden grotere of  kleinere wijzigingen plaats. De wijzigingen zijn in het kort als volgt:
  • Op de eerste dag gaat de 50km niet meer door Elden, maar door Huissen.
  • De terugkomst in Nijmegen de tweede dag gaat voor alle afstanden niet meer  via Kinderdorp en de wijk Hees, maar via Weurt.
  • Op de derde dag maakt de 40-/50-km route na Mook een extra lus via de  oostelijke oever van de Maas en Katerbosch naar Plasmolen. De extra kilometers  worden gecompenseerd door de lus ten oosten van Milsbeek met de dezelfde afstand  in te korten.
  • Op de vierde dag loopt de 40 km bij Overasselt mee met de 50 km tot de Maas  om via de maasdijk richting Heumen te wandelen. De 30 km gaat via het Noorden  van Overasselt, Hasselberg en 't Vosseneind naar Heumen.

  Zie de parkoersen voor een  overzicht van de nieuwe routes.

   

 • De Vierdaagse heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in het bedrijf New  Balance. Met deze Amerikaanse sportschoenenfabrikant is een sponsorovereenkomst  gesloten van 3 jaar, met een optie op nog eens twee jaar.

   
 • Met ingang van dit jaar mogen ook deelnemers in de leeftijd van 12 jaar tot  en met 15 jaar deelnemen op de 50 km.